Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen aan de Nationale Kringloopbon en de daarbij horende antwoorden. Ben je op zoek naar vragen van klanten? Klink dan op de link hieronder. Je bent ook altijd welkom om contact met ons op te nemen, we horen graag van je!

Hoe kan ik mijn kringloopwinkel aansluiten bij de Nationale Kringloopbon?

We zijn nog druk bezig met het ontwikkelen van de Nationale Kringloopbon, maar er is wel al een openbare interesselijst voor kringloopwinkels. Door je hiervoor aan te melden (zie WINKELS in het menu) krijg je voorrang zodra de bon wordt gelanceerd en er zijn verder geen verplichtingen. De lijst is openbaar zodat we hem kunnen gebruiken om potentiele investeerders en klanten te enthousiasmeren.

Komt mijn kringloopwinkel in aanmerking voor deelname?

Kringlopen kunnen meedoen als ze voldoen aan de volgende definitie: “Een winkel die enkel gebruikte of afgeschreven spullen aanbiedt (met uitzondering van consumptiegoederen) en deze voorgeprijsd verkoopt in een fysieke winkel.” Het kan echter zijn dat deze definitie in de loop van de tijd nog wat aangepast gaat worden, aangezien de ontwikkelingen van de bon nog niet rond is.

Mijn winkel voldoet niet aan de definitie, wat nu?

In dat geval horen we graag van je! De huidige definitie staat nog niet vast omdat hij gebaseerd is op een klein aantal kringloopwinkels. We horen graag hoe jouw kringloopwinkel precies in elkaar zit en wie weet zorgt jouw input wel voor een aanpassing.

Is deelname aan de Nationale Kringloopbon gratis?

Helaas niet! Wel doen we ons best om de kosten voor de kringloopwinkels zo laag mogelijk te houden. Het doel van de Nationale Kringloopbon is tenslotte het steunen van de Nederlandse kringlopen. Er zullen eenmalige aansluitingskosten zijn voor de leverancier van het transactieplatform en een marge op de bon. Deze marge houdt in dat een klein deel van de uitgegeven Kringloopbonnen naar Stichting Nationale Kringloopbon zal gaan om de maandelijkse kosten van onder andere marketing, het transactieplatform en verzekeringen te dekken. Wil je meer weten over de kosten, vraag dan het informatiepakket aan via het aanmeldformulier voor kringlopen (zie WINKELS in het menu).